Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان مهرجو کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آذرماه امسال بر خلاف آبان ماه فقیر از رویداد نجومی برای منجمان بسیار پربار است زیرا مقارنه «ماه و مریخ» و بارش شهابی جوزایی به وقوع می پیوندد.

دوازدهم آذرماه؛ مقارنه ماه و مریخ

وی با اشاره به مقارنه ماه و مریخ گفت: جمعه دوازدهم آذرماه در ساعت ۴ صبح مقارنه ماه و سیاره مریخ رخ می دهد که از همه جای ایران به شرط نبودن آلودگی نوری، می توان بدون تلسکوپ این رویداد نجومی را رصد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به هنگام مقارنه، فاصله ماه از سیاره مریخ به کمتر از یک درجه می رسد؛ در این لحظه؛ ماه و مریخ در این لحظه زیر افق قرار دارند به همین دلیل از پهنه ایران قابل مشاهده نیستند و باید صبر کنیم ماه و مریخ طلوع کنند (۵:۴۵) تا در افق جنوب شرقی هر دو قابل رصد باشند.

وی با تاکید بر اینکه در این زمان ماه هلال باریکی دارد که با ابزار قابل رویت است، گفت: در این مقارنه ماه و مریخ بالای افق در جنوب شرق دیده می شوند.

خورشید گرفتگی غیر قابل رویت در ایران

وی در خصوص خورشید گرفتگی که در ایران قابل رویت نیست، گفت: شنبه ۱۳ آذرماه خورشید گرفتگی کلی رخ می دهد که در جنوب استرالیا، جنوب افریقا، جنوب اقیانوس آرام، جنوب امریکای جنوبی، جنوب اقیانوس اطلس، جنوب اقیانوس هند و قطب جنوب مراحل این خورشید گرفتی قابل مشاهده است.

مقارنه ماه و زهره در ۱۶ آذرماه

وی با اشاره به دیگر رویداد آذرماه گفت: رویداد نجومی مقارنه ماه و زهره ۱۶ اذرماه در ساعت ۴:۲۰ صبح به وقوع می پیوندد که این دو از یکدیگر به فاصله کمتر از دو درجه می رسند؛ این مقارنه در ایران قابل رویت نیست.

به گفته وی، البته ماه و سیاره زهره شاید در ایران قابل رویت نباشد.

وقوع بارش شهابی جوزایی

مهرجو در خصوص مهم ترین بارش شهابی آذرماه گفت: جذاب ترین پدیده آذرماه، بارش شهابی جوزایی است که هر سال شانزدهم آغاز می شود و بیست و سوم به اوج خود می رسد.

وی با بیان اینکه این بارش شهابی ۲۷ آذرماه به پایان می رسد، گفت: در زمان اوج این بارش شهابی، که ZHR آن برابر با ۱۵۰ است؛ ۱۵۰ شهاب را می توان در زمان اوج این بارش رصد کرد.

به گفته وی، حوالی ساعت ۲۲:۳۰ بیست و سوم آذر تا ۳ بامداد بیست و چهارم آذرماه بهترین محدوده زمانی برای رصد بارش جوزایی است به شرطی که در منطقه ای بدون آلودگی نوری و تاریک باشیم.

وی با بیان اینکه فرق بارش شهابی جوزایی با سایر بارش ها منشا آنهاست، گفت: بارش جوازیی دوره تناوب کوتاهی دارد و هر یک و نیم سال یکبار از کنار خورشید با فاصله ۲۱ میلیون کیلومتری عبور می کند؛ همین امر باعث تقویت این بارش شهابی می شود که شهابی بیشتری قابل مشاهده باشد.

به گفته وی، در سال ۲۰۱۴، تعداد بارش شهابی جوزایی به بیشترین میزان (۲۵۰ شهاب در ساعت) رسیده بود.

کد خبر 5365400 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نجوم بارش شهابی تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هوش مصنوعی گوگل نوآوری شرکت دانش بنیان فناوری نانو فناوری فضایی فیس بوک همراه اول ایالات متحده امریکا شبکه ملی اطلاعات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت شرکت اسپیس ایکس بارش شهابی جوزایی مقارنه ماه ایران قابل ماه و مریخ قابل رویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۰۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ازن» با میانگین ۶۲ بود و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول قرار داشت. آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۶۷ و کیفیت هوا در وضعیت قابل قبول است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

کد خبر 848615 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها آلودگی هوا تهران شركت كنترل كيفيت هواى تهران

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت / جاده چالوس یک‌طرفه شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • هوای ۸ شهر اصفهان سالم است
  • وضعیت هوای تهران در دوازدهمین روز اردیبهشت
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • وضعیت کیفیت هوای پایتخت امروز سه شنبه
  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳