Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@09:53:56 GMT

دقت فوق العاده ستاد استهلال و جلب اطمینان مراجع تقلید

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۷۰۱۷

دقت فوق العاده ستاد استهلال و جلب اطمینان مراجع تقلید

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام علیرضا موحد نژاد عصر پنجشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در نشست علمی رؤیت پذیری هلال ماه رمضان با بیان اینکه بحث استخراج تقویم رسمی کشور در سال ۷۹ طبق مصوبه دولت توسط مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با تشکیل شورایی از افراد دارای اطلاعات نجومی سامان پیدا کرد، گفت: بحث اصلی در جلسات ماهیانه این شورا در مورد ماه‌های قمری می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تعیین ماه‌ها با توجه به کارهای علمی و تجربی صورت گرفته و تلاش برای دیدن هلال ماه و ثبت تمام گزارشات و استدلال‌های تجربی و میدانی و تطبیق آن با نرم افزارهای نجومی به دقت در این شورا انجام می‌پذیرد.

وی افزود: به علت مذاب بودن هسته زمین و گردش زمین، محاسبات دقیق بلند مدت نجومی هیچ‌گاه میسر نمی‌باشد. در بین علمای نجوم نیز اختلاف نظر وجود دارد که در بحث تقویم نویسی های فردی به شدت به چشم می‌خورد. گاهی به مرزهایی رسیده می‌شود که در مباحث علمی نیز بین دانشمندان اختلاف شروع می‌گردد.

عضو ارشد ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه در استخراج تقویم کشوری، گروه محقق به این نتیجه رسید که استفاده از نظرات فقیه حاکم که دارای قدرت رسانه و حاکمیت می‌باشد بهترین راهکار استخراج تقویم‌های قمری می‌باشد. اثرات اختلاف فتوا در بحث تقویم و اثرات آن، یک امر فردی نیست بلکه امر اجتماعی و در برگیرنده تمام رفتارهای مردم و موجبات عزت جامعه اسلامی می‌باشد.

حجت‌الاسلام موحد نژاد با اشاره به اینکه ستاد استهلال کاری به تقویم و منجمین ندارد و گزارش‌های رسیده به دفتر را بررسی می‌نماید، افزود: بررسی‌های صورت گرفته برای هر یک از گزارش‌ها اتفاق می‌افتد تا معلوم گردد گزارش به واقعیت علمی شبیه هست یا به توهم و این کار با استفاده از تجربه علمی و عملی و سوالاتی که از گزارشگران صورت می‌گیرد حاصل می‌گردد.

وی افزود: گزارشگران آموزش دیده در امور استهلال نیز با دقت مورد سوال واقع می‌شوند تا امکان تأثیر هیجان استهلال در مورد گزارش آنان گزارش به حداقل برسد. گزارشات ارسالی به محضر مقام معظم رهبری مورد دقت و سوال مجدد معظم‌له و گاهی توضیح خواهی بیشتر ایشان می‌شود. گزارش به طور تفصیلی در سایت دفتر مقام معظم رهبری در اختیار علاقه مندان قرار می‌گیرد. الحمدلله مراجع تقلید بزرگواری که رؤیت با چشم غیرمسلح را نیز ملاک می‌دانند نیز به ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب اطمینان خوبی دارند و نظرات کارشناسان مرکز را مورد پذیرش و دقت قرار داده‌اند.

حجت‌الاسلام موحد نژاد با توضیح مسئله عدم امکان رؤیت هلال در بیست و نهم شعبان و نبود اختلاف در ۳۰ روز بودن ماه شعبان المعظم ۱۴۴۲ و شروع ماه مبارک از روز چهارشنبه گفت: طبق محاسبات دقیق و نقشه‌های علمی نجومی در ۲۹ ماه مبارک رمضان امسال در بخش‌هایی از جنوب و غرب ایران طبق نظر کسانی که تولد ماه را از نظر فقهی قبول دارند، امکان دیده شدن ماه با چشم مسلح و استفاده از تلسکوپ‌های بسیار قوی ممکن است اما شب ۳۰ ماه رمضان هلال ماه شوال به طور کامل با چشم غیرمسلح دیده خواهد شد.

کد خبر 5184737

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری قم مرجعیت ستاد استهلال تقویم مراجع تقلید قم ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا گرگان اردبیل ماه مبارك رمضان ستاد ملی مقابله با کرونا انتخابات 1400 محدودیت های کرونایی واکسن کرونا اراک ستاد استهلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۷۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه ۱۹۸ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی،  پس از این جلسه در خصوص پیشنهاد تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار بیان کرد: براساس تأکید رئیس جمهور بر ضرورت وجود هیئت امنای مشترک و متمرکز برای هدایت تمامی ستاد‌های فناوری با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه شماره ۸۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شد ماده واحده‌ای در خصوص تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار تدوین و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح شود.

وی افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به منظور ارتقای عملکرد و بهره‌وری ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و ایجاد زمینه ساختاری لازم برای رفع چالش‌های اداری و مالی موجود این ستاد‌ها ماده واحده پیشنهادی خود را برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد علم و فناوری ارسال کرد که پس از بررسی‌های دقیق و کارشناسی در این ستاد، موضوع در این جلسه ارائه شد و با استماع نظرات اعضای شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مقرر شد در جلسه آتی این شورا در خصوص اعضای این هیئت امنا و حوزه وظایف آن جمع‌بندی صورت گیرد.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص نهایی‌سازی پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی بیان کرد: پیشنهاد تدوین سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی توسط سازمان انرژی اتمی مطرح شد و در جلسه ۱۳۵ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورخ مقرر شد تدوین سند در دستور کار ستاد علم و فناوری قرار گیرد. به منظور مشارکت سایر دستگاه‌ها در تدوین این سند مکاتباتی در این خصوص صورت گرفت و با توجه به تدوین سند‌های مختلف بخشی در این خصوص توسط دستگاه‌های مختلف، تمامی این سند‌ها برای تهیه سند واحد و یکپارچه کوانتوم با ابعاد ملی دریافت و مقرر شد بررسی و نهایی‌سازی پیش‌نویس این سند در قالب میز تخصصی تدوین سند کوانتوم انجام گرفته و برای طی فرآیند تصویب در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طرح شود.

وی افزود: میز تخصصی تدوین سند کوانتوم پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، اولین پیش‌نویس این سند برای طرح در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور آماده کرده است. در این جلسه پس از بیان اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی در علوم و فناوری‌های کوانتومی و ملزومات توسعه این فناوری، کلیات سند مطرح  شد. در جلسات آتی ستاد، در خصوص جزئیات و برخی موارد باقیمانده تصمیم گیری خواهد شد، و امیدواریم طی هفته‌های آینده بتوانیم به تصویب پیش نویس در ستاد، جهت طرح و تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برسیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • چگونگی درگذشت نیکاشاکرمی و گاف های گزارش شبکه بی‌بی‌سی | از«مهر بسیار محرمانه» که نیست تا ناجا به جای فراجا و ...
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی‌خورد
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی خورد
  • اطمینان توخل: نمی‌دانم چطوری اما گنابری به رئال مادرید گل خواهد زد!